Follow us

Πίτα στο τηγάνι με λιαστή ντομάτα, φέτα και ελιές

Πίτα στο τηγάνι με λιαστή ντομάτα, φέτα και ελιές

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

300 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2  κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

150 ml χλιαρό νερό

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα

300 γρ. ντοματάκια σε λάδι

200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

1 φλ. το πράσινο μέρος από κρεμμυδάκια φρέσκα

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και το ανακατεύουμε με το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Βάζουμε σε μπολ τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τα ντοματάκια στραγγισμένα και κομμένα σε κομματάκια, τις ελιές, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα υλικά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι διαμέτρου 18 εκ.

με ελαιόλαδο.

Βάζουμε ένα μπαλάκι στο τηγάνι, αλείφουμε τις παλάμες μας με ελαιόλαδο και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 1 εκ.σπρώχνοντας με τη βάση της παλάμης μας προς τα έξω, τόσο, όσο να πέφτει έξω από τηγάνι όσο χρειάζεται για να καλύψει τη γέμιση.

Ρίχνουμε επάνω στο φύλλο λίγη γέμιση και την απλώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Γυρίζουμε επάνω στη γέμιση τη ζύμη που περισσεύει έξω από το τηγάνι και κλείνουμε μέσα τη γέμιση, τσιμπώντας εκεί που ενώνεται η ζύμη.

Καίμε το μάτι 5 λεπτά και βάζουμε επάνω το τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 -6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.