Υλικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο κατεψυγμένοΥλικά
700 γρ. νωπή παντσέτα σε κύβους 1 εκ.
1 κ. πράσα σε ροδέλες 1 εκ.
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλ. φύλλα φρέσκου φασκόμηλου ψιλοκομμένα
2 φλ. βρασμένα κάστανα σε κομματάκια
ή
2 φλ. καρύδια ή 2 φλ. φουντούκια
1 ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι,
2 αβγά
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και την παντσέτα και σκεπάζουμε με νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα (αν σωθεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο) μέχρι να μαλακώσει το κρέας τελείως.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μεσαία ένταση, προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 4 –5 λεπτά να ροδίσει η παντσέτα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα κάστανα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις χλιάνει προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπημένο μαζί με τα αβγά και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε ένα ταψί με τα 2/3 των φύλλων, λαδώνοντάς τα ένα παρά ένα.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ένα παρά ένα.
Αλείφουμε με λίγο λάδι και χαράζουμε την πίτα.
Ψήνουμε για 40΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από τα τοιχώματα του ταψιού.
Α.Τ.