banner
banner
banner

Πίτα με μανιτάρια (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Συνταγή

Πίτα με μανιτάρια (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)
Υλικά

Για τη ζύμη:
625 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. σούπας ρακή ή λευκό ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
Για τη γέμιση:
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. (2 τεμάχια) καρότα σε ροδέλες
400 γρ. φέτα
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι
4 αυγά (ένας κρόκος αυγού για το άλειμμα)
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο

banner
Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη, εύπλαστη και απαλή. Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε με το βούτυρο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα καρότα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτετε τα σοταρισμένα υλικά. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2 και ανοίγετε 2 στρογγυλά μεγάλα φύλλα. Απλώνετε το ένα φύλλο σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά. Αδειάζετε την γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 35-40 λεπτά περίπου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος