banner
banner

Πίτα με λάχανο και λουκάνικα

Συνταγή

Πίτα με λάχανο και λουκάνικα
Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού
1200 γρ. λάχανο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ. χοιρινά λουκάνικα
3 αβγά
250 γρ. φέτα
1 κ.γ. μαραθόσπορο
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
¾  φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

banner
Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος στα δύο και μετά σε οριζόντια κομμάτια μήκους 2 εκ. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου, αφαιρούμε τον εσωτερικό σκληρό πυρήνα και το ψιλοκόβουμε. Σε μια μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο και τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το λάχανο να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τα αβγά χτυπημένα και τα λουκάνικα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε τα φύλλα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα να σφραγιστεί καλά η γέμιση. Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί από κάτω.

Α. Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος