Follow us

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα (από τη Γιώτης)

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα (από τη Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

Για το φύλλο:

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος

1 αυγό

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

1 κουτ. γλυκού  αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Νερό

Για τη γέμιση:

1.200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη

500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό

600 γρ. φέτα

5 αυγά

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί.

Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα 2.Βάζετε την κολοκύθα μαζί με το νερό να σιγοβράζουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά και να μαλακώσει.

Την ανακατεύετε να γίνει πουρές και προσθέτετε τη φέτα, τα 4 αυγά και πιπέρι.Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ.

σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ.

σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.