Follow us

Πίτα με φρέσκο σολομό και τυριά

Πίτα με φρέσκο σολομό και τυριά

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτα

500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού

2-3 κλωνάρια άνηθος

2-3 κλωνάρια μαϊντανός

1 κ.γ. άκοπο μαύρο πιπέρι

Φλούδα 1 λεμονιού

½  φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο

250 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες 3 χιλ.

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Πλένουμε τον σολομό, αφαιρούμε προσεκτικά τυχόν πέτσες και κόκαλα, τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρασί, τα κλωνάρια του άνηθου και του μαϊντανού, το άκοπο πιπέρι, τη φλούδα λεμονιού και 1 φλ.

νερό.

Μόλις πάρουν βράση, τοποθετούμε στο τηγάνι τον σολομό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ποσάρουμε μέχρι να αρχίσει να χωρίζεται η σάρκα με το πιρούνι -γύρω στα 5 λεπτά (δεν μαγειρεύουμε εντελώς το ψάρι).

Τον αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο υγρό του και τον βγάζουμε στραγγιστά στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα με το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει απαλό καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το μείγμα τυρί κρέμα -κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, αφήνουμε να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.

Χωρίζουμε τον σολομό σε κομματάκια με ένα πιρούνι και τον μεταφέρουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.Στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας -γύρω στα 45-50 λεπτά.

Βάζουμε στο κέντρο την μοτσαρέλα και την αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε κομμένη σε τρίγωνα.Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.