banner
banner
banner

Πίτα με φρέσκο σολομό και τυριά

Συνταγή

Πίτα με φρέσκο σολομό και τυριά
Υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτα
500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
2-3 κλωνάρια άνηθος
2-3 κλωνάρια μαϊντανός
1 κ.γ. άκοπο μαύρο πιπέρι
Φλούδα 1 λεμονιού
½  φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες 3 χιλ.
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε τον σολομό, αφαιρούμε προσεκτικά τυχόν πέτσες και κόκαλα, τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρασί, τα κλωνάρια του άνηθου και του μαϊντανού, το άκοπο πιπέρι, τη φλούδα λεμονιού και 1 φλ. νερό. Μόλις πάρουν βράση, τοποθετούμε στο τηγάνι τον σολομό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ποσάρουμε μέχρι να αρχίσει να χωρίζεται η σάρκα με το πιρούνι  -γύρω στα 5 λεπτά (δεν μαγειρεύουμε εντελώς το ψάρι). Τον αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο υγρό του και τον βγάζουμε στραγγιστά στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα με το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει απαλό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το μείγμα τυρί κρέμα -κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, αφήνουμε να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Χωρίζουμε τον σολομό σε κομματάκια με ένα πιρούνι και τον μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας -γύρω στα 45-50 λεπτά. Βάζουμε στο κέντρο την μοτσαρέλα και την αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε κομμένη σε τρίγωνα.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος