Follow us

Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και σπανάκι

Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και σπανάκι

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
500 γρ. σπανάκι
20 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
10 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
12 κ.σ. αλεύρι
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
1200 ml γάλα
4 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και κόβουμε σε φετάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 5 -6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 -6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: βάζουμε σε μέτρια φωτιά το αλεύρι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε σταθερά μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Αλείφουμε πολύ ελαφρά μια μακρόστενη βαθιά φόρμα με ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμισηκαι ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…