banner
banner

Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Συνταγή

Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)
Υλικά

Για το φύλλο:
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Νερό
Για τη γέμιση:
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
½ κιλό πράσα ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά

banner
Εκτέλεση

Βάζετε  όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε  με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί  και τη χωρίζετε στα 2.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο,  το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.
Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος