Follow us

Πισπιλίτα (βλάχικη χορτόπιτα χωρίς φύλλο)

Πισπιλίτα (βλάχικη χορτόπιτα χωρίς φύλλο)

Υλικά

Υλικά

1 κ. αλεύρι καλαμποκίσιο

 ½  κ. πράσα + ½ κ. σπανάκι +½ κ. σέσκουλα)

½ κ. φέτα

200 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ποτήρι του νερού τραχανά

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα χόρτα με το χέρι.

Δεν τα στραγγίζουμε, αλλά αφήνουμε να μείνουν με αρκετό νερό.

Τα βάζουμε σε λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με το χέρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, τον τραχανά, πιπέρι και όσο αλάτι θέλουμε (η φέτα είναι ήδη αλμυρή) και ανακατεύουμε καλά.Κάνουμε έναν αραιό χυλό με αλεύρι και νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και 4-5 κ.σ ελαιόλαδο. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τον χυλό αραιό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι καλαμποκιού.Απλώνουμε τα χόρτα πάνω στον χυλό που έχουμε βάλει στη βάση του ταψιού, τα στρώνουμε με το χέρι μας, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και από πάνω σκορπάμε τον υπόλοιπο χυλό και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.

Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC -200oC για 1 ώρα.

*H συνταγή είναι από την παραδοσιακή ταβέρνα του ξενώνα "Γαλαξίας" στο Μέτσοβο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.