Follow us

Πισία

Πισία

Υλικά

Υλικά

1 κ. αλεύρι

50 γρ. ξερή  μαγιά

1 πρέζα αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και 300 ml χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη –αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει γύρω στη μιάμιση ώρα.

Την χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες διαμέτρου 5 εκ.

και τα ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε πιτούλες διαμέτρου 12 εκ.

καίμε το λάδι –όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε τα πισία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή με ζάχαρη ή με μέλι.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι