Υλικά
1 κ. αλεύριΥλικά
50 γρ. ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και 300 ml χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη –αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει γύρω στη μιάμιση ώρα.
Την χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες διαμέτρου 5 εκ.
και τα ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε πιτούλες διαμέτρου 12 εκ.
καίμε το λάδι –όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε τα πισία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή με ζάχαρη ή με μέλι.
Α.Τ.