banner
banner
banner

Πισαλαντιέρ (Pissaladiere*)

Συνταγή

Πισαλαντιέρ (Pissaladiere*)
Υλικά

1 δόση ζύμης για πίτσα
1.200 γρ. κρεμμύδια
60 γρ. μικρές μαύρες ελιές
12 αντζούγιες στο λάδι
1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο φασκόμηλο ξερό
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

banner
Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και τα σιγοψήνουμε με το φασκόμηλο ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν χωρίς να σκουρήνουν. Πλένουμε καλά τις αντζούγιες και τις χωρίζουμε σε φιλέτα. Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε αλευρωμένο ταψάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο. Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και τα απλώνουμε επάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε τις αντζούγιες επάνω στα κρεμμύδια σε ίσες αποστάσεις και σκορπάμε ανάμεσα τις ελιές. Ψήνουμε στο φούρνο για 30’. Τρώγεται ζεστή ή κρύα.
*Σημ.: πρόκειται για είδος γαλλικής "πίτσας", παραδοσιακό φαγητό της Νίκαιας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος