banner
banner

Πιροσκί στο φούρνο με λουκάνικα ή γραβιέρα και ζαμπόν

Συνταγή

Πιροσκί στο φούρνο με λουκάνικα ή γραβιέρα και ζαμπόν
Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλ. γάλα χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
Για τη γέμιση
λουκάνικα κοκτέιλ ή γραβιέρα και ζαμπόν σε λεπτά μπαστουνάκια

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη, ίσα να λιώσει το  βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαγιά και τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη μαζί με το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιασθεί σε όγκο γύρω στη 1 ώρα. 
Κόβουμε με λαδωμένα δάχτυλα κομματάκια από τη ζύμη ίσα με ένα καρύδι ή ένα μεγάλο βερίκοκο, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε τα πιροσκί μας και αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σκεπασμένα με νωπή πετσέτα. Παίρνουμε ένα –ένα μπαλάκι και το πλαταίνουμε με την παλάμη. Βάζουμε στη μέση ένα λουκανικάκι ή ένα λεπτό και μικρό μπαστουνάκι γραβιέρα και ένα λεπτό και μικρό μπαστουνάκι ζαμπόν. Κλείνουμε το πιροσκί να πάρει κυλινδρικό σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 30 -40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος