banner
banner

Πιροσκί με μυζήθρα, φέτα και δυόσμο

Συνταγή

Πιροσκί με μυζήθρα, φέτα και δυόσμο
Υλικά

Για τη ζύμη
500 -600 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ φλ. χλιαρό νερό
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
3 κ.σ. δυόσμος
1 πρέζα μπούκοβο
1 πρέζα ρίγανη ξερή
3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι. ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, γύρω στη 1 ώρα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, τη μυζήθρα, τη φέτα, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Φτιάχνουμε τα πιροσκί: λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και κόβουμε ένα κομματάκι  ζύμης σε μέγεθος μικρού μανταρινιού. Το πλαταίνουμε με την παλάμη και βάζουμε  κατά μήκος λίγη γέμιση. Το κλείνουμε πιέζοντας να πάρει κυλινδρικό σχήμα, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.  Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος