Υλικά
Για τη ζύμηΥλικά
500 -600 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ φλ. χλιαρό νερό
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
3 κ.σ. δυόσμος
1 πρέζα μπούκοβο
1 πρέζα ρίγανη ξερή
3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη: Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.
ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.
Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, γύρω στη 1 ώρα.Φτιάχνουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, τη μυζήθρα, τη φέτα, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.Φτιάχνουμε τα πιροσκί: λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και κόβουμε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.
Το πλαταίνουμε με την παλάμη και βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.
Το κλείνουμε πιέζοντας να πάρει κυλινδρικό σχήμα, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Α.Τ.