Πιπεριές Φλωρίνης στο βάζο

Συνταγή

Πιπεριές Φλωρίνης στο βάζο
υλικά (για 2 βάζα των 250γρ.)

2 κ. πιπεριές Φλωρίνης ή τύπου Φλωρίνης
6 σκ. σκόρδο
λίγο μαραθόσπορο 
2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό

παρασκευή

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές. Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις απλώνουμε σε ταψί ντυμένο με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, σε απόσταση μια σκάλα επάνω από τη μέση. Οταν η φλούδα έχει μαυρίσει και καεί σε μερικά σημεία, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κλείνουμε σε μια καθαρή πλαστική σακούλα (αυτό θα βοηθήσει στο εύκολο ξεφλούδισμα). Μετά από λίγα λεπτά τις βγάζουμε μια μια και τις ξεφλουδίζουμε με υπομονή, ώστε να μην καταστρέφουμε τη σάρκα τους. Οσο καλύτερα έχουν ψηθεί τόσο ευκολότερα θα καθαριστούν. Τραβάμε το κοτσάνι και το αφαιρούμε, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ζεματάμε για 1'. Εχουμε αποστειρώσει στο φούρνο τα γυάλινα βάζα μας. Γεμίζουμε με πιπεριές κάθε βάζο, προσέχοντας να τις τοποθετούμε όσο το δυνατόν όρθιες. Δεν τις πιέζουμε. Ανάμεσα τοποθετούμε ένα μικρό φύλλο δάφνης, 2-3 σκ. σκόρδου ολόκληρες ή κομμένες στη μέση, κόκκους πιπεριού και λίγο μαραθόσπορο. Γεμίζουμε το βάζο με εκλεκτό ε.π. ελαιόλαδο αφήνοντας 1 εκ. από το τελείωμα. Βιδώνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να σφραγίσουν. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος