banner
banner
banner

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κασέρι, ελιές και αρωματικά

Συνταγή

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κασέρι, ελιές και αρωματικά
Υλικά

6 κόκκινες πιπεριές τύπου Φλωρίνης
400 γρ. κασέρι
150 γρ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψικοκομμένο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
6 κ.σ. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους (και αν μπορούμε και τις μεμβράνες) φροντίζοντας να μην ανοίξουν και τις στεγνώνουμε. Κόβουμε το κασέρι σε στικς, σε μήκος 2 πόντους μικρότερα από τις πιπεριές και πάχος 1 εκ.. Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη και τον άνηθο. Βρέχουμε τα στικς του κασεριού και τα κυλάμε στο μείγμα των αρωματικών, να τυλιχτούν καλά από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε μέσα σε κάθε πιπεριά λίγες ελιές και τη γεμίζουμε με το αρωματισμένο στικ κασεριού σπρώχοντάς το προς το στενό μέρος της πιπεριάς. Αν περισσέψουν αρωματικά βάζουμε από λίγο μέσα στις πιπεριές. Κλείνουμε τις πιπεριές ενώνοντας τα χείλη της φαρδιάς άκρης της πιπεριάς με δυο οδοντογλυφίδες, που τις τοποθετούμε λοξά και  παράλληλα μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις πιπεριές τη μια δίπλα στην άλλη. Περιχύνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο την κάθε πιπεριά. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές (αλλά όχι να λιώσουν). Ξεφουρνίζουμε και περιμένουμε 20 λεπτά να κρυώσουν κάπως οι πιπεριές και να σφίξει το τυρί. Τις σερβίρουμε κομμένες στα τρία. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος