Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.γλ. ζάχαρη
4 κ.σ. ηλιέλαιο
4 σπόροι κακουλέ
4 κομμάτια γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνη
Λίγο κανέλα (ξυλάκι)
10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
150 γρ. ρύζι basmati (πλυμένο και στεγνωμένο)
2 κ.σ. ξανθές σταφίδες
2 κ.σ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο
4 κ.σ. κάσιους
1 κ.γλ. σαφράν
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 κομμάτια ξερό βερίκοκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Όταν καραμελωθεί, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε έως ότου αλλάξει το χρώμα τους.
Προθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για λίγο, ανακατεύοντας, για να τηγανιστεί.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα κάσιους και τα αφήνουμε και αυτά για λίγο να τηγανιστούν.
Ρίχνουμε το νερό, το σαφράν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, εωσότου γίνει το ρύζι.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κόλιανδρο, τα κομμάτια ξερού βερίκοκου και λίγα επιπλέον κάσιους, αν θέλουμε.