banner
banner
banner

Πιλάφι με μοσχάρι και μήλα

Συνταγή

Πιλάφι με μοσχάρι και μήλα
Υλικά

750 γρ. μοσχάρι κιλότο
500 γρ. μήλα
250 γρ. ρύζι καρολίνα
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο + 1 πρέζα πάπρικα καυτερή καπνιστή + 1 πρέζα μαραθόσπορος
1 φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/3  φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια στο μέγεθος ζαριού. Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε τη σάρκα στο ίδιο μέγεθος με το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις  μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν κάπως και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε 40 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε,  προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Βάζουμε να βράσει 750 ml νερό με 1 κ.γ. αλάτι και 2 κ.σ. βούτυρο. μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 17 λεπτά μέχρι να πιει όλο το νερό χωρίς να το ανακατέψουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.  Σερβίρουμε το ρύζι με τη σάλτσα μοσχάρι –μήλο πασπαλίζοντας το φαγητό με τον μαϊντανό κι αν θέλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος