Follow us

Πιλάφι με καστανό ρύζι, μπρόκολο, ελιές, κάπαρη και αντσούγιες

Πιλάφι με καστανό ρύζι, μπρόκολο, ελιές, κάπαρη και αντσούγιες

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. καστανό ρύζι 

4 ½ φλ. νερό 

1 μέτριο μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια

¾ φλ. ελαιόλαδο

150 γρ. ελιές σε ροδέλες

100 γρ. κάπαρη σε άλμη 

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια

250 γρ. φιλέτα αντσούγιας κομμένα στα δύο

Εκτέλεση

Μουλιάζετε το ρύζι σε κρύο νερό 1 ώρα τουλάχιστον*.

Βράζετε το νερό με λίγο αλάτι –επειδή τα υλικά της σάλτσας είναι αλμυρά προσέχουμε την ποσότητα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 50 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ, βράζετε για 5 λεπτά το μπρόκολο σε καλά αλατισμένο νερό και το μεταφέρετε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το σκόρδο.

Προσθέτετε τα φιλέτα της αντσούγιας, ανακατεύετε ελαφρά για να μην λιώσουν και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.

Προσθέτετε το μπρόκολο, τις ελιές και την κάπαρη και αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει, το μεταφέρετε σε βαθουλή πιατέλα, σκεπάζετε με το μείγμα του μπρόκολου και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. * Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με καστανό ρύζι που είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και το βρίσκετε στα σουπερμάρκετ.

Α.Τ.

Επίσης...

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.