Υλικά
1 ½ φλ. καστανό ρύζι Υλικά
4 ½ φλ. νερό
1 μέτριο μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
¾ φλ. ελαιόλαδο
150 γρ. ελιές σε ροδέλες
100 γρ. κάπαρη σε άλμη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
250 γρ. φιλέτα αντσούγιας κομμένα στα δύο
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ρύζι σε κρύο νερό 1 ώρα τουλάχιστον*.
Βράζετε το νερό με λίγο αλάτι –επειδή τα υλικά της σάλτσας είναι αλμυρά προσέχουμε την ποσότητα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 50 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ, βράζετε για 5 λεπτά το μπρόκολο σε καλά αλατισμένο νερό και το μεταφέρετε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το σκόρδο.
Προσθέτετε τα φιλέτα της αντσούγιας, ανακατεύετε ελαφρά για να μην λιώσουν και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτετε το μπρόκολο, τις ελιές και την κάπαρη και αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει, το μεταφέρετε σε βαθουλή πιατέλα, σκεπάζετε με το μείγμα του μπρόκολου και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. * Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με καστανό ρύζι που είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και το βρίσκετε στα σουπερμάρκετ.
Α.Τ.