Follow us

Πιλάφι με φρέσκα κουκιά

Πιλάφι με φρέσκα κουκιά

Υλικά

Υλικά

250 γρ. καρποί από φρέσκα κουκιά

250 γρ. ρύζι καρολίνα

600 ml δυνατός ζωμός λαχανικών

½ φλ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι

½ φλ. ελαιόλαδο 

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φρέσκα κουκιά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε “καθιστή” κατσαρόλα (ρηχή και πλατιά) επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για 7-8 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να αλειφθεί καλά με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα κουκιά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε μια φορά, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 16 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού, δοκιμάζουμε το αλάτι και καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.