Υλικά
Υλικά
300-400 γρ. αρνί ή κατσίκι ψιλοκομμένο χωρίς πέτσες και λίπη
1 φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Από 3 κ.σ. μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
½ φλ. μαύρες σταφίδες
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 ½ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
¾ φλ. κουκουνάρι
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα τριμμένη κανέλα
½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
300-400 γρ.
αρνί ή κατσίκι ψιλοκομμένο χωρίς πέτσες και λίπη
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και την κανέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, προσέχοντας μην αρπάξουν.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να αλειφθεί καλά με το ελαιόλαδο, 3 φλιτζάνια καυτό νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 17 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, το αφήνουμε 10 λεπτά, προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το αρνί, δοκιμάζουμε το αλάτι και το αφρατεύουμε με το πιρούνι ανασηκώνοντάς το προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω. Σερβίρουμε το πιλάφι πασπαλισμένο με το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.