banner
banner
banner

Πικάντικοι ξηροί καρποί

Συνταγή

Πικάντικοι ξηροί καρποί
Υλικά

1 φλ. καρυδόψιχα
1 φλ. φουντούκια
1 φλ. φιστίκια αράπικα άψητα
3 κ.σ. σησαμέλαιο 
1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
⅓  κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
3⁄4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και τους ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σησαμέλαιο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, προσέχοντας να μην καεί. Περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ρηχή λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολα και ψήνουμε για 15 -20 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. 
Σημ. Αν δεν μας αρέσει η πολύ καυτερή γεύση παραλείπουμε το μαύρο πιπέρι ή το πιπέρι καγιέν ή μειώνουμε τις ποσότητες.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος