Follow us

Πικάντικο τσάτνεϋ ντομάτας

Πικάντικο τσάτνεϋ ντομάτας

Υλικά

υλικά

2 κ. περίπου ώριμες, νόστιμες ντομάτες

350 γρ. ζάχαρη καστανή

220 γρ. εκλεκτό ξίδι από κόκκινο κρασί

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου 2 εκ.)

1 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα

1 φύλλο δάφνης

ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/3 κ.γ. μπούκοβο ή μία φρέσκια πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

1/2 κ.γ. πάπρικα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τις ντομάτες και τις ζεματάμε γιά 1'-2' σε νερό που κοχλάζει.

Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως και τις ψιλοκόβουμε, αφαιρώντας όσο γίνεται τους σπόρους και τα πολλά υγρά.

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ξύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά (χωρίς αλάτι), αφήνοντας να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.

Μετριάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, γιά να μην κολλήσει το μείγμα.

Μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αφρό που θα σχηματιστεί, χωρίς να είναι απαραίτητο.

Θα χρειαστεί περίπου 45'-1 ώρα γιά να πήξει το τσάτνεϋ, ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι.

Υπολογίζουμε ότι όταν κρυώσει θα πήξει περισσότερο, γι' αυτό καλό είναι να βάλουμε μιά κουταλίτσα στο ψυγείο γιά λίγα λεπτά και να ελέγξουμε το πήξιμο μόλις κρυώσει.

Διατηρούμε το τσάτνεϋ σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.

Γιά να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο, αφού γεμίσουμε τα βάζα με το καυτό τσάτνεϋ τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε 20΄.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.