Follow us

Πικάντικο ντιπ κολοκύθας

Πικάντικο ντιπ κολοκύθας

Υλικά

υλικά

2 φλ.τσ. κολοκύθα σε μικρούς κύβους

2 σκ.σκόρδο λειωμένες

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. σπόρους κίμινου

1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα τσίλι 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. χυμό φρέσκου λάιμ

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Βάζουμε την κολοκύθα σε μικρό πυρέξ και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Τη ψήνουμε στο φούρνο να μαλακώσει, περίπου 20'-25', ανακατεύοντας ενδιαμέσως.

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Στο μεταξύ, ανοίγουμε την πιπερίτσα, αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε (αν δεν βρούμε γνήσια τσίλι, που είναι μικρή, χωρίζουμε ένα κ.γ.

ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς).

Βάζουμε στο μούλτι την κολοκύθα, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο και χτυπάμε να γίνουν πολτός.

Προσθέτουμε 1 κ.σ χυμό λάιμ και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και βάζουμε το ντιπ σε μπολ, που κρατάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.