banner
banner
banner

Πικάντικο και καυτερό «Τσιμιτσούρι»

Συνταγή

Πικάντικο και καυτερό  «Τσιμιτσούρι»
Υλικά

½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιανδρο αν προτιμάμε) ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και μεμβράνες, ψιλοκομμένη
¾ φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξύδι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με το ξύδι στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το κόλιανδρο και τη ρίγανη και λίγο –λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας.
Σημ.: Πρόκειται για μια κλασσική σαλτσούλα για κρέας, από τη Νότια Αμερική.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος