Υλικά
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιανδρο αν προτιμάμε) ψιλοκομμένο Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και μεμβράνες, ψιλοκομμένη
¾ φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με το ξύδι στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το κόλιανδρο και τη ρίγανη και λίγο –λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας.Σημ.: Πρόκειται για μια κλασσική σαλτσούλα για κρέας, από τη Νότια Αμερική.
Α.Τ.