banner
banner
banner

Πικάντικο άλειμμα με σολομό, βότκα και φρέσκο τυρί

Συνταγή

Πικάντικο άλειμμα με σολομό, βότκα και φρέσκο τυρί
υλικά (για δυο μπολ)

220 γρ. καπνιστό σολομό
180 γρ. φρέσκο τυρί κότατζ (ή κατίκι Δομοκού ή φρέσκο σεβρ)
3 κ.σ. βότκα (απλή ή με κόκκινο πιπέρι)
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιήσετε απλή βότκα)
1 κ.γ. σάλτσα horseradish
2 κ.σ. χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα

banner
παρασκευή

Χωρίζουμε το 1/3 του σολομού, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια σαν κυβάκια και κρατάμε σε μπολ στο ψυγείο. Βάζουμε στο μπλέντερ τον υπόλοιπο σολομό και όλα τα υλικά (εκτός από τον ψιλοκομμένο σολομό) και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας. Μεταφέρουμε το άλειμμα σε μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο σολομό, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 1 ώρα τουλάχιστον.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε σε φρυγανισμένα ψωμάκια ή μέσα σε αδειασμένο αγγουράκι ή επάνω σε φετάκια
αγγουριού.
σημ. αν γίνει κάπως σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος