Follow us

Πικάντικο άλειμμα με σολομό, βότκα και φρέσκο τυρί

Πικάντικο άλειμμα με σολομό, βότκα και φρέσκο τυρί

Υλικά

υλικά (για δυο μπολ)

220 γρ. καπνιστό σολομό

180 γρ. φρέσκο τυρί κότατζ (ή κατίκι Δομοκού ή φρέσκο σεβρ)

3 κ.σ. βότκα (απλή ή με κόκκινο πιπέρι)

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιήσετε απλή βότκα)

1 κ.γ. σάλτσα horseradish

2 κ.σ. χυμό λεμονιού (σουρωμένο)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα

παρασκευή

Χωρίζουμε το 1/3 του σολομού, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια σαν κυβάκια και κρατάμε σε μπολ στο ψυγείο.

Βάζουμε στο μπλέντερ τον υπόλοιπο σολομό και όλα τα υλικά (εκτός από τον ψιλοκομμένο σολομό) και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.

Μεταφέρουμε το άλειμμα σε μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο σολομό, ανακατεύοντας καλά.

Βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκι.

Σερβίρουμε σε φρυγανισμένα ψωμάκια ή μέσα σε αδειασμένο αγγουράκι ή επάνω σε φετάκιααγγουριού.σημ.

αν γίνει κάπως σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.