banner
banner

Πικάντικα κυδώνια και λαχανικά στο φούρνο (Vegan)

Συνταγή

Πικάντικα κυδώνια και λαχανικά στο φούρνο (Vegan)
Υλικά

1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
2 κ.σ τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. ξερό τζίντζερ  σε σκόνη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν 
600 γρ. ντομάτες φρέσκες ή ντοματάκια σε κονσέρβα
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κουνουπίδι 
3 κολοκυθάκια 
2 κεφάλια φινόκιο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
1  φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα
2 μέτρια κυδώνια  
½  φλ. ξύσμα λεμονιού

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε το φινόκιο σε χοντρές φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το σκόρδο σε φετούλες. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ.. Καθαρίζουμε από το χνούδι τα κυδώνια, τα πλένουμε πολύ καλά (δεν τα ξεφλουδίζουμε) βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια καθέτως. Τα αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τρίβουμε τις φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη ή σπάμε με τα χέρια τις ντομάτες κονσέρβας και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό τους, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κύμινο, το κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε τα λαχανικά και τα κυδώνια σε αντικολλητικό  ταψί και τα αλατίζουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και κουνάμε το ταψί να καλυφθούν ομοιόμορφα.    Ψήνουμε για 20 λεπτά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και ψήνουμε άλλη μια ώρα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.


(από τη μαροκινή κουζίνα)


ΑΤ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος