banner
banner
banner

Πικάνια μοσχαρίσια με τσιμιτσούρι (του Δημοσθένη Κουρογιάννη)

Συνταγή

Πικάνια μοσχαρίσια με τσιμιτσούρι (του Δημοσθένη Κουρογιάννη)
Υλικά

1200 γρ. πικάνια black angus κομμένη σε 4 φέτες
χοντρό αλάτι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά τσίλι
¼  ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml  ελαιόλαδο
20 ml ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το τσιμιτσούρι: χτυπάμε στη μουλινέτα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Ψήνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με το τσιμιτσούρι και πουρέ πατάτας.
σημ. Αντί για πικάνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στηθοπλευρές είτε από black angus είτε από άλλο μοσχαρίσιο κρέας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος