Follow us

Πικάνια μοσχαρίσια με τσιμιτσούρι (του Δημοσθένη Κουρογιάννη)

Πικάνια μοσχαρίσια με τσιμιτσούρι (του Δημοσθένη Κουρογιάννη)

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. πικάνια black angus κομμένη σε 4 φέτες

χοντρό αλάτι

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πιπεριά τσίλι

¼  ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

4 σκελίδες σκόρδο

100 ml  ελαιόλαδο

20 ml ξύδι από λευκό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το τσιμιτσούρι: χτυπάμε στη μουλινέτα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Ψήνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με το τσιμιτσούρι και πουρέ πατάτας.σημ.

Αντί για πικάνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στηθοπλευρές είτε από black angus είτε από άλλο μοσχαρίσιο κρέας.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.