Follow us

Πιάτα με ανοιξιάτικα χόρτα και λαχανικά

Πιάτα με ανοιξιάτικα χόρτα και λαχανικά

Άνοιξη ίσον χόρτα. Και όχι μόνο τα άγρια, αυτά που παλιά έβγαιναν όλοι να τα μαζέψουν στις εξοχές και που σήμερα πουλάνε και μάλιστα γυναίκες (πολλές φορές και καθαρισμένα) στις λαϊκές αγορές. Είναι και τα καλλιεργημένα χόρτα, που τα ζητάει η εποχή και που καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, γίνονται όλο και πιο ελκυστικά. Ιδιαίτερα ο Μάρτιος, είναι ο μήνας που συνυπάρχουν τα χειμωνιάτικα λαχανικά, για παράδειγμα τα μπρόκολα, τα λάχανα, τα κουνουπίδια, τα πράσα, έχουν ήδη ξεμυτίσει και τα ανοιξιάτικα λαχανικά -για παράδειγμα τα σπαράγγια. Αυτή η μεγάλη ποικιλία λαχανικών, που βάζει στη διάθεσή μας το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης, συν τα λαχανικά που βρίσκονται όλο τον χρόνο στην αγορά, όπως τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, είναι το πιο καλό υλικό για φρέσκα, νόστιμα και ελαφρά πιάτα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;