Υλικά
Για τη ζύμηΥλικά
500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¾ φλ. νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. αντζούγιες στο λάδι
4 αβοκάντο ώριμα
2 μικρές καυτερές πιπεριές
250 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού ή γκουακαμόλε
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη.
Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ελαστική ζύμη.
Της δίνουμε το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πολύ λεπτό φύλλο πάχους 2 χιλ.
περίπου.
Κόβουμε 4 κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 18 -20 εκ..
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Βγάζουμε τις αντζούγιες από το λάδι τους και τις στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε την καυτερή πιπεριά από τις μεμβράνες και τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε.
Χωρίζουμε στα δύο τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε μέτριες φέτες και τα ραντίζουμε με λάιμ.
Αφήνουμε στην άκρη.Τηγανίζουμε κάθε piadina σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, για 1 λεπτό από κάθε μεριά.
Βγάζουμε από το τηγάνι, αλείφουμε κάθε piandina με μια λεπτή στρώση γκουακαμόλε ή με πέστο και πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Τοποθετούμε στο μισό μέρος της piadina φέτες αβοκάντο και αντζούγιες, εναλλάξ.
Καλύπτουμε με το άλλο μισό και σερβίρουμε την piadina ζεστή.A.T.