Follow us

Πέστροφες στο χαρτί με φρέσκα βότανα και κολοκυθάκια

Πέστροφες στο χαρτί με φρέσκα βότανα και κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά

4 πέστροφες

1 ½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι)

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φινόκιο σε  φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ. κολοκυθάκια σε χοντρά μπαστουνάκια

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πέστροφες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, το φινόκιο και τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, 50 εκ.

το καθένα.

Βάζουμε επάνω στο καθένα μια πέστροφα και μοιράζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το λάδι τους.

Μοιράζουμε και τα αρωματικά βότανα και περιχύνουμε με το λεμόνι.

Κλείνουμε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας πακετάκι.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τα πακετάκια και σερβίρουμε τα ψάρια μέσα στο χαρτί τους στα πιάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.