banner
banner
banner

Πέστροφες στο χαρτί με φρέσκα βότανα και κολοκυθάκια

Συνταγή

Πέστροφες στο χαρτί με φρέσκα βότανα και κολοκυθάκια
Υλικά

4 πέστροφες
1 ½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φινόκιο σε  φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ. κολοκυθάκια σε χοντρά μπαστουνάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πέστροφες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, το φινόκιο και τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, 50 εκ. το καθένα. Βάζουμε επάνω στο καθένα μια πέστροφα και μοιράζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το λάδι τους. Μοιράζουμε και τα αρωματικά βότανα και περιχύνουμε με το λεμόνι. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας πακετάκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τα πακετάκια και σερβίρουμε τα ψάρια μέσα στο χαρτί τους στα πιάτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος