Follow us

Πεσκαντρίτσα στο τηγάνι με λαχανικά

Πεσκαντρίτσα στο τηγάνι με λαχανικά

Υλικά

Υλικά

350-400 γρ. πεσκαντρίτσα, χωρίς την πέτσα και την σπονδυλική της στήλη, κομμένη σε κυβάκια

ελαιόλαδο για το τηγάνι

1 κ. κ. βούτυρο

1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη

½ ματσάκι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ. κ. πάπρικα

6 μικρές κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, σε καρεδάκια

400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα κυβάκια του ψαριού και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μαζί.

Αλατίζουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να μαραθούν 4-5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε την πάπρικα και αρκετό μαύρο πιπέρι.

Περιχύνουμε με το ζεστό νερό ή το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 10-12 λεπτά.

Σημ.

Οι χρόνοι εξαρτώνται από το μέγεθος που κόψαμε τα κυβάκια του ψαριού και το πόσο ψημένο το θέλουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.