Follow us

Πεσκαντρίτσα ρολό με προσούτο

Πεσκαντρίτσα ρολό με προσούτο

Υλικά

Υλικά

2 μικρές ουρές πεσκαντρίτσας των 150-180 γρ η μία, κομμένες κατά μήκος σε φιλέτα

8 φέτες προσούτο

1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. σ. ρίγανη ξερή

6 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κ. κ. ξερό θυμάρι

1 μικρό κρεμμυδάκι

1 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί

1 ποτήρι λευκό κρασί

300 ml ζωμός λαχανικών

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε τα φιλέτα της πεσκαντρίτσας στη μαρινάδα αυτή.

Τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Απλώνουμε το προσούτο έτσι, που η μία φέτα του να πατάει ελαφρά πάνω στην άλλη και βάζουμε λίγο θυμάρι στη μέση τους.

Ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στο προσούτο και τα τυλίγουμε γύρω από το ψάρι για να γίνει σα ρολό.

Τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200ο C φούρνο, για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρά.

Το σβήνουμε με το ξίδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί πολύ ο όγκος του.

Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθεί ο όγκος του ζωμού στο μισό.

Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες, τις περιχύνουμε με το ζωμό και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με ένα ριζότο λαχανικών.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.