Follow us

Περέκ (ποντιακή πίτα με φυλλωτά ή γιοχάδες)

Περέκ (ποντιακή πίτα με φυλλωτά ή γιοχάδες)

Υλικά

Υλικά

(χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά)

5 φυλλωτά (ποντιακά φύλλα)

βούτυρο αγελαδινό για το ράντισμα

Μυζήθρα ή άλλο τριμμένο τυρί

Ταν ή γιαούρτι

Εκτέλεση

Σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει στρώνουμε 2 φυλλωτά ραντισμένα με νερό (για να μαλακώσουν).

Ρίχνουμε τη γέμιση, μυζήθρα ή άλλο τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με ένα φύλλο.

Επαναλαμβάνουμε τη γέμιση και στο τέλος στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα και τα βουτυρώνουμε.

Χαράζουμε την πίτα μας με το μαχαίρι και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC να ψηθεί για 15΄-20΄ λεπτά.

Το περέκ συνοδεύεται με τάν ή γιαούρτι.

Μπορεί να γίνει και στο τηγάνι.

Aν τα φύλλα δεν χωράνε, τα σπάμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι