ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πέντε προτάσεις για homemade Τσικνοπέμπτη

Το μεσοβδόμαδο φαγοπότι της Τσικνοπέμπτης ήταν πάντα από τα πιο καλοδεχούμενα έθιμα της χρονιάς και από εκείνα που άντεξαν σχεδόν ανέπαφα στο χρόνο.

Πέντε προτάσεις για homemade Τσικνοπέμπτη

Βέβαια, σταδιακά το τσίκνισμα μεταφέρθηκε στις ταβέρνες, αλλά...οι καιροί αλλάζουν και φέτος μάλλον θα μυρίσουν τσίκνα περισσότερα σπίτια. Κάτι που, εδώ που τα λέμε, δεν απαιτεί ιδιαίτερη ασχολία, ενώ είναι και μια καλή ευκαιρία να πιούμε ένα ποτήρι κρασί με δυο φίλους. Για το κρέας έχουμε φροντίσει από την προηγούμενη ή από το πρωί, αγοράζοντάς το από αξιόπιστο κρεοπώλη, μια που θα είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Το έχουμε βάλει με τα μυρωδικά ή τη μαρινάδα του στο ψυγείο, ώστε να είναι έτοιμο να ψηθεί το βράδυ. Για πρώτο πιάτο επιλέγουμε τα κλασικά και εύκολα λουκάνικα, που θα χαράξουμε και θα ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου, ώστε να στραγγίξουν το λίπος τους. Μια άλλη ιδέα είναι η συκωταριά ή το σκέτο συκώτι στο τηγάνι, σβησμένο με λεμόνι και αρωματισμένο με ρίγανη και φλούδα πορτοκαλιού, πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο ή ακόμα και η χοιρινή τηγανιά, μπουκιές χοιρινού από λαιμό, στο τηγάνι, σβησμένες με κρασί και λεμόνι, με λίγο σέλινο ή πράσο. Μια που η εποχή δεν σηκώνει ψησταριά, η λύση μας για το ψήσιμο του κρέατος είναι το γκριλ του φούρνου ή μια καλή, μαντεμένια σχάρα για το μάτι ή το γκάζι της κουζίνας. Η βασική προσοχή μας στο ψήσιμο είναι να μη στεγνώσουν τα κρεατικά μας.

Ένα κόκκινο, στιβαρό κρασί είναι ο ιδανικός συνοδός αυτών των γεύσεων και μία καλή, ακόμα και μικρή παρέα, απαραίτητη...

Update: 22/02/22
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 18/02/14

Επίσης...

Καθαρή Δευτέρα with a twist!

Ίσως το πιο προβλέψιμο τραπέζι του χρόνου (μαζί μ΄εκείνο του Ευαγγελισμού)! Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας, χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;