Follow us

Πέντε ιδέες για πάρτι ρεφενέ

Πέντε ιδέες για πάρτι ρεφενέ

Την Κυριακή που μας έρχεται είναι του Τελώνου και Φαρισαίου, δηλαδή ανοίγει το Τριώδιο. Αν σας προβληματίζει το γεγονός πως δεν έχετε χρόνο να προετοιμάσετε το φαγητό ή αν δε θέλετε να επιβαρυνθείτε μόνοι σας όλο το κόστος του μαγειρέματος γιατί να μην οργανώσετε ένα πάρτι ρεφενέ;
Αυτό σημαίνει πως ο κάθε καλεσμένος θα συμβάλει στη συνολική δαπάνη φέρνοντας από ένα φαγητό. Μπορεί όμως και να σας έχουν καλέσει ήδη σε ένα πάρτι ρεφενέ και να ψάχνετε τι θα μαγειρέψετε. Δεν είναι υποχρεωτικό να μαγειρέψουν όλοι κρέας ή να φέρουν γλυκά. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή οργάνωση. Συνεισφορά στο ρεφενέ είναι και να ετοιμάσετε μια σαλάτα, ένα λαδερό ή να πάτε το κρασί. Όλα καλοδεχούμενα. Εννοείται πως μπορεί να υπάρχουν και φαγητά που καταναλώνονται με τα χέρια, όπως πίτες ή πιτάκια ή μικρά σαντουιτσάκια. Η σωστή διοργάνωση προϋποθέτει μια πρώτη επιλογή: μπουκιές ή φαγητό. Αν ψηφίσετε φαγητό οι προτάσεις αυτές θα σας φανούν χρήσιμες.
Προτείνουμε πέντε πιάτα που μπορεί να ετοιμάσετε είτε ως οικοδεσπότες, είτε ως καλεσμένοι, ανάλογα με το πόσα διατίθεστε να ξοδέψετε, πόσο χρόνο έχετε και τι διάθεση. Μπορεί όμως να σας δώσουν απλά μια ιδέα για το προς τα πού να στραφείτε. Συνήθως για το πάρτι που όλοι είναι όρθιοι και το ζητούμενο είναι ο χορός, είναι σημαντικό τα φαγητά που θα προσφέρουμε να είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Συνεπώς, αν κάποιοι που αγαπούν τα χόρτα σκεφτούν να φτιάξουν τα τσιγαριστά που προτείνουμε είναι καλό να προβλέψουν και πού θα τα σερβίρουν. Μια ιδέα είναι τα μικρά πλαστικά μπολάκια, όπου μπορεί κανείς να βρει έτοιμη, σερβιρισμένη μια μερίδα. Καλή διασκέδαση.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;