Follow us

Πένες primavera

Πένες primavera

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πένες (ή πένες ριγωτές)

1 συσκευασία πράσινα σπαράγγια

300 γρ. φρέσκο αρακά 

200 γρ. μικρά τρυφερά κολοκυθάκια

3-4 σκ. σκόρδου σε λεπτά φετάκια

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (από κομμάτι)

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μήκος 6-7 εκ.

από την κορυφή τους.

Τα ξανακόβουμε στη μέση, κρατάμε τις κορυφές και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φετάκια 1/2 εκ.

Βάζουμε νερό να κοχλάσει και ζεματάμε για 3'-4' τον αρακά και τα σπαράγγια, χωρίς να τα αφήσουμε να μαλακώσουν πολύ.

Τα βουτάμε αμέσως σε μια λεκανίτσα με παγωμένο νερό και τα βάζουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο για 1' (να μην πάρει χρώμα).

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε 3'.

Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει να βράσουν οι πένες al dente.

Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα σπαράγγια.

Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά 1' ανακατεύοντας να πάρουν το λάδι τα ζυμαρικά και προσθέτουμε 2 κ.σ από το νερό των ζυμαρικών καθώς και το 1/3 της παρμεζάνας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 1' ακόμα, να αναμειχθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε πιπέρι και το ξύσμα του λεμονιού.

Προσθέτουμε 1 κ.σ λεμόνι και δοκιμάζουμε αν χρειάζονται άλλο αλάτι.

Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε, καλύτερα από το ίδιο το σκεύος που παρουσιάζουμε στο τραπέζι.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.