Υλικά
1 συσκευασία πένες ολικής αλέσεως Υλικά
400 γρ. κουνουπίδι*
300 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
3-4 σκ. σκόρδο σε φετούλες
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Το βράζουμε για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό να μείνει τραγανό.
Στραγγίζουμε καλά μέσα σε λεκάνη για να κρατήσουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Γυρίζουμε το νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε τις πένες.
Κρατάμε 2 φλ.
νερό, στραγγίζουμε καλά και ξαναρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε.
Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά και τις βγάζουμε όσο al dente μας αρέσουν.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε προσεκτικά το σκόρδο (δεν αφήνουμε να πάρει χρώμα) ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο με πιρούνι και το 1 φλ.
Νερό από τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και, αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, το άλλο φλιτζάν.
από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
Μπορεί να μην χρειαστεί όλο.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε τη σάλτσα στις πέννες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Το κουνουπίδι μπορεί να αντικατασταθεί από μπρόκολο, αν το προτιμάμε, όπως στη φωτογραφία.
A.T.