banner
banner
banner

Πένες ολικής αλέσεως με κουνουπίδι και ροκφόρ

Συνταγή

Πένες ολικής αλέσεως με κουνουπίδι και ροκφόρ
Υλικά

1 συσκευασία πένες ολικής αλέσεως
400 γρ. κουνουπίδι*
300 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
3-4 σκ. σκόρδο σε φετούλες
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το βράζουμε για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό να μείνει τραγανό. Στραγγίζουμε καλά μέσα σε λεκάνη για να κρατήσουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Γυρίζουμε το νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε τις πένες. Κρατάμε 2 φλ. νερό, στραγγίζουμε καλά και ξαναρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε. Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά και τις βγάζουμε όσο al dente μας αρέσουν. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε προσεκτικά το σκόρδο (δεν αφήνουμε να πάρει χρώμα) ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο με πιρούνι και το 1 φλ. Νερό από τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και, αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, το άλλο φλιτζάν. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε τη σάλτσα στις πέννες.  Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


*Το κουνουπίδι μπορεί να αντικατασταθεί από μπρόκολο, αν το προτιμάμε, όπως στη φωτογραφία.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος