Υλικά
υλικά για 4 άτομα
400 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό
250 γρ. τρυφερή ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. λιαστή ντομάτα σε ελαιόλαδο (στραγγισμένη)
5 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο περίπου
1/2 φλ.τσ. τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε στενές λωρίδες και κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη ρόκα, το σκόρδο χοντροκομμένο, το κουκουνάρι, το λεμόνι, δυο τρεις κ.σ ελαιόλαδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ρευστή σάλτσα, στην οποία να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι εντελώς λυωμένα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente τη στιγμή που θα τα σερβίρουμε.
Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με 4-5 κ.σ από το πέστο.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως, προσθέτουμε όσο θέλουμε ακόμα.
Κατόπιν ανακατεύουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.