Υλικά
500 γρ. πένες Υλικά
½ φλ. αποξηραμένες ντομάτες στο λάδι
1 φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους
½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα –να μην γίνουν σκόνη.
Στραγγίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και κρατάμε 2 κ.σ από το λάδι τους.
Ανακατεύουμε σε βαθιά πιατέλα τις ντομάτες, τα αμύγδαλα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον βασιλικό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε, κρατάμε ½ φλ.
από το νερό τους και τα μεταφέρουμε στην πιατέλα ανακατεύοντας με το μείγμα των λαχανικών.
Χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, το λάδι από τις ντομάτες και ½ κ.σ αλάτι μέχρι να γίνουν σαν γαλάκτωμα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.