banner
banner
banner

Πένες με κουνουπίδι και μπέικον

Συνταγή

Πένες με κουνουπίδι και μπέικον
Υλικά

500 γρ. κουνουπίδι σε πολύ μικρά μπουκετάκια
1 πακέτο πένες
10 φέτες καπνιστό μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. μοσκοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε πολύ μικρά μπουκετάκια. Το ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά. Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει πολύ κριτσανιστό. Το βγάζουμε στραγγιστά και το σπάμε σε κομματάκια με το χέρι, μόλις κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε στο λίπος του (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ροδίζουμε. Τα ρίχνουμε στο μπέικον. Ανακατεύουμε με ελάχιστον αλεύρι την παρμεζάνα και την σοτάρουμε και αυτήν. Την προσθέτουμε το μείγμα μπέικον -ψωμί. Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και κρατάμε ¾ φλ. από το νερό τους. Τις γυρίζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπέικον, τυρί, ψωμί, ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος