500 γρ. κουνουπίδι σε πολύ μικρά μπουκετάκια
1 πακέτο πένες
10 φέτες καπνιστό μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. μοσκοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε πολύ μικρά μπουκετάκια. Το ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά. Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει πολύ κριτσανιστό. Το βγάζουμε στραγγιστά και το σπάμε σε κομματάκια με το χέρι, μόλις κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε στο λίπος του (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ροδίζουμε. Τα ρίχνουμε στο μπέικον. Ανακατεύουμε με ελάχιστον αλεύρι την παρμεζάνα και την σοτάρουμε και αυτήν. Την προσθέτουμε το μείγμα μπέικον -ψωμί. Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και κρατάμε ¾ φλ. από το νερό τους. Τις γυρίζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπέικον, τυρί, ψωμί, ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.