Υλικά
Υλικά
1 δόση κρόκο Κοζάνης, σε στίγματα ή σκόνη
4 μέτρια, τραγανά κολοκυθάκια
250 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
250 ml στραγγιστό γιαούρτι
50 τριμμένο κατσικίσιο, σκληρό τυρί ή πεκορίνο
αλάτι και πιπέρι
400 γρ. βρασμένα ζυμαρικά πένες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Παρασκευή
Βάζουμε τον κρόκο σε ένα φλιτζάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό και τον αφήνουμε να εκχυλιστεί.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικροσκοπικά κυβάκια.
Ζεσταίνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στην κατσαρόλα με το ζωμό για 5 λεπτά.
Τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο αλάτι και τη ζαφορά, προσθέτουμε το κατσικίσιο και ρίχνουμε τα βρασμένα κολοκυθάκια.
Τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και τον δυόσμο και τα ρίχνουμε πάνω από τα κρύα ζυμαρικά, Σερβίρουμε προτείνοντας λίγο επιπλέον τυρί.
Θ.Τ.