Πατσάς με σκορδοστούμπι

Συνταγή

Πατσάς με σκορδοστούμπι
Υλικά για 4 άτομα

1 ½ κιλό χοιρινά ποδαράκια και κοιλιά, έτοιμα καθαρισμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Μπούκοβο (σπόροι σπασμένης πιπεριάς)



Για το σκορδοστούμπι

Σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο

500 ml ξίδι

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά και καθαρίζετε (ξύνετε) τα ποδαράκια και την κοιλιά. Τα βράζετε μέσα σε 4 λίτρα νερό, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα πιπέρια και το αλάτι. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες.

Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβετε στο μέγεθος που προτιμάτε (ψιλοκομμένος ή πιο χοντρός πατσάς). Τα ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Ελέγχετε για αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο της σούπας για να δέσει ο ζωμός.

Για να φτιάξετε το σκορδοστούμπι, βάζετε σε μπουκάλι με ξίδι τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου. Σερβίρετε τον πατσά σε βαθιά πιάτα, ρίχνετε σκορδοστούμπι και πασπαλίζετε με 1-2 σπόρους μπούκοβο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος