Follow us

Πατέ με ψάρι και μαγιονέζα

Πατέ με ψάρι και μαγιονέζα

Υλικά

υλικά για 4 ατομικά πατέ

250-300 γρ. ψαχνό φρέσκου ψαριού (π.χ. τσιπούρα, λαυράκι, μπακαλιάρος, φαγκρί, μυλοκόπι)

2 ασπράδια αβγών ελαφρά χτυπημένα

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης

4-6 μεγάλες φέτες μπέικον (κομμένες από ολόκληρο κομμάτι)

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3/4 φλ.τσ. μαγιονέζα

1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο και βάζουμε μέσα ένα ταψάκι με νερό.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.

Αφού βεβαιωθούμε ότι το ψάρι είναι τελείως καθαρό, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα ασπράδια, την κρέμα και το μαϊντανό.

Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια και τα ντύνουμε εσωτερικά με λεπτά φετάκια μπέικον.

Μοιράζουμε μέσα το μείγμα του ψαριού.

Βάζουμε τα σκεύη στο ταψάκι με το νερό και αφήνουμε να σιγοψηθούν 40' περίπου.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν σχεδόν τελείως πριν τα ξεφορμάρουμε στο πιάτο.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μαγιονέζα ή χρησιμοποιούμε έτοιμη.

Την αναμειγνύουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την κάπαρη.

Σερβίρουμε μια καλή κουταλιά δίπλα στο κάθε πατέ και από πάνω.

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα για πρώτο πιάτο. tips: είναι ένα εύκολο "πατεδάκι" που θα παίξει μια χαρά το ρόλο του πρώτου πιάτου σ' ένα τραπέζι.

Διαλέξτε ένα ολόφρεσκο ψάρι με λευκή σάρκα, μεγαλούτσικο, ώστε να μη σας προβληματίσουν τα μικρά κοκκαλάκια.

Μια καλή λύση είναι το ψάρι ιχθυοτροφείου, που μπορούμε να βρούμε ολόφρεσκο και σε καλή τιμή.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.