banner
banner
banner

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Συνταγή

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα
Υλικά για 6 άτομα

1 κ. πατάτες
3 αβγά ελευθέρας βοσκής
2 κλωνάρια σέλερι (1 φλ.τσ. φετάκια)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν με σιναπόσπορο
4 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, πολύ καλά πλυμένες. Τις καθαρίζουμε ενώ είναι ζεστές και τις κόβουμε σε χοντρούς κύβους. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε φετάκια. Πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε φετάκια και κατόπιν κυβάκια. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.  Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στα 4 κάθετα. Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, το μισό μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, το σέλερι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά, να μη λυώσουμε τα υλικά. Προσθέτουμε τα αβγά (κρατώντας 4 για το γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε προσεκτικά. Ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και γαρνίρουμε με τα αβγά. Σκεπάζουμε τη σαλαταιέρα με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος