Follow us

Πατατόψωμο

Πατατόψωμο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. δυνατό αλεύρι

220 γρ. πατάτα βρασμένη και λιωμένη πολύ καλά

250 ml νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αβγά χτυπημένα

½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½  κ.γ. ζάχαρη 

1 γερή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό και τη ζάχαρη.

Σε μεγάλη λεκάνη (μπολ) ανακατεύουμε καλά την πατάτα, τα αβγά και το βούτυρο.

Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλεύρι και λίγο -λίγο το νερό ανακατεύοντας πολύ καλά με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.

Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ή και περισσότερη ώρα, μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο.

Ξαναζυμώνουμε, δίνουμε το σχήμα φρατζόλας και μεταφέρουμε σε ταψί ή φόρμα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει γύρω στα 40 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.