Follow us

Πατατοπιτάκια με ινδικά μπαχαρικά

Πατατοπιτάκια με ινδικά μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

1,3 κ. πατάτες

30 γρ. βούτυρο φρέσκο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο (προαιρετική)

2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

4 σπόροι καρδάμωμου κοπανισμένοι

1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου κοπανισμένοι

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κρόκος αβγού

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα

μαυροσούσαμο για το γαρνίρισμα

αλάτι

Παρασκευή

Αφήνουμε τη σφολιάτα εκτός ψυγείου να ξεπαγώσει.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βράζουμε λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, ίσα να μαλακώσουν.

Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Λυώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο και όλα τα μπαχαρικά εκτός από το τζίντζερ και αφήνουμε 1' στη φωτιά ανακατεύοντας, να βγουν τα αρώματα.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και τις πατάτες, ανακατεύουμε και τέλος, λίγο αλάτι, το δυόσμο και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά (προσπαθούμε να κάνουμε ένα μείγμα χωρίς να λυώσουμε εντελώς τις πατάτες σαν πουρέ).

Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη γέμιση σε άλλο σκεύος, να κρυώσει.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο πάχους 2,5 χιλ.

και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια ισομεγέθη (περίπου 8Χ8 εκ., αλλά κανονίζουμε το μέγεθος όσο θέλουμε).

Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αβγού το τελείωμα.

Βάζουμε μια κ.σ από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε το πιτάκι διπλώνοντας διαγωνίως, ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο.

Πιέζουμε με τα δάχτυλα ή το πιρούνι τις πλευρές να κλείσουν καλά.

Ακουμπάμε τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί ή επιφάνεια ψησίματος.

Τα αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο (προαιρετικά) και ψήνουμε 15'-18' μέχρι να φουσκώσει καλά η σφολιάτα.

Σερβίρονται καλύτερα ζεστά, αλλά και κρύα.

Σημ.

μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα πιτάκια και με τη ζύμη που φτιάχνουμε τυροπιτάκια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.