banner
banner
banner

Πατατόπιτα (του Τάσου Αντωνίου)

Συνταγή

Πατατόπιτα (του Τάσου Αντωνίου)
υλικά για 2 µερίδες

4 μέτριες πατάτες
100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
100 γρ. ένταμ, τριμμένο
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1/2 ποτήρι γάλα, πλήρες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
4 κουτ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βράζουμε νερό σε μεγάλη
κατσαρόλα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα για
να μαγειρευτούν πιο γρήγορα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε
να βράσουν για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να τρυπιούνται εύκολα με
το πιρούνι, και τότε τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε
τα τυριά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο
και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε αποπάνω
το βούτυρο.
Ψήνουμε την πατατόπιτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα
η επιφάνειά της. Τρώγεται καλύτερα ζεστή αλλά και κρύα... αν περισσέψει
κάποιο κομμάτι.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς Μα2 πεινάω!", εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος