banner
banner
banner

Πατάτες στον φούρνο με παρμεζάνα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα

Συνταγή

Πατάτες στον φούρνο με παρμεζάνα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα
Υλικά

1 κ. μέτριες στρογγυλές πατάτες, κομμένες στη μέση
⅓  φλ. ε.π. ελαιόλαδο
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 
1 μικρή φούχτα ανάμεικτα ξερά και φρέσκα βότανα της αρεσκείας μας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μουστάρδα απαλή, αν θέλουμε

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη του σκόρδου και την πάπρικα σε μπολ. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις στεγνώνουμε σχολαστικά και τις μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά απ’ όλες τις μεριές. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας και των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά. Τις αραδιάζουμε σε μια στρώση, στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και τις πασπαλίζουμε με τα βότανα. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με τη συνοδεία απαλής μουστάρδας.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος