Follow us

Πατάτες στον φούρνο

Πατάτες στον φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 κ. μέτριες πατάτες

⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού 

1 κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή ρίγανη ή δεντρολίβανο, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά και βουρτσίζουμε τις πατάτες -δεν αφαιρούμε τη φλούδα.

Τις κόβουμε κυδωνάτες σε 8 ίσα κομμάτια.

Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τις καλύπτουμε με καυτό νερό και τις αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά.

Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Τις βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, την σκόνη του σκόρδου και του κρεμμυδιού και μια γερή ποσότητα πιπεριού και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν απ’ όλες τις μεριές με το λάδι και τα αρτύματα. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις πατάτες σε μια στρώση με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει στη λαδόκολλα -ίσως χρειαστούν και δύο ταψιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά και τις γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη μεριά.

Ψήνουμε γι άλλα 25 -30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα βαθύ καστανό χρώμα.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ρίγανη ή δεντρολίβανο και επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε αμέσως τις πατάτες καυτές.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.