Follow us

Πατάτες στο αλουμινόχαρτο με κρέμα σκόρδου

Πατάτες στο αλουμινόχαρτο με κρέμα σκόρδου

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες ομοιόμορφες πατάτες

10 -12 σκελίδες σκόρδου

200 ml κρέμα γάλακτος

2-3 σταγόνες λάδι τρούφας (προαιρετικά)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.

Τις τυλίγουμε μια μια σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στη 1 ώρα.

Όταν γίνουν χλιαρές τις καθαρίζουμε προσεκτικά ώστε να μην κοπούν και με ένα κουταλάκι κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο.

Ενώ ψήνονται οι πατάτες καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε από τις σκελίδες το πράσινο φύτρο.

Τις ζεματίζουμε σε νερό που βράζει 4 φορές, επί 2' κάθε φορά.

Χύνουμε το νερό και σκεπάζουμε τα σκόρδα με την κρέμα.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε 2'-3'.

Κατόπιν τα περνάμε όλα από το μούλτι να γίνουν μια λεπτόρευστη κρέμα.

Για το σερβίρισμα ζεσταίνουμε τις πατάτες αν έχουν κρυώσει.

Ζεσταίνουμε την κρέμα σκόρδου, προσθέτουμε αν θέλουμε το λάδι τρούφας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από 1 κ.σ σε κάθε πιάτο.

Ακουμπάμε επάνω κάθε πατάτα και γεμίζουμε το κοίλωμα με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Το πιάτο συνοδεύεται άριστα από μανιτάρια σωταρισμένα με βούτυρο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.