banner
banner
banner

Πατάτες στο αλουμινόχαρτο με κρέμα σκόρδου

Συνταγή

Πατάτες στο αλουμινόχαρτο με κρέμα σκόρδου
υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες ομοιόμορφες πατάτες
10 -12 σκελίδες σκόρδου
200 ml κρέμα γάλακτος
2-3 σταγόνες λάδι τρούφας (προαιρετικά)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε. Τις τυλίγουμε μια μια σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στη 1 ώρα. Όταν γίνουν χλιαρές τις καθαρίζουμε προσεκτικά ώστε να μην κοπούν και με ένα κουταλάκι κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο. Ενώ ψήνονται οι πατάτες καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε από τις σκελίδες το πράσινο φύτρο. Τις ζεματίζουμε σε νερό που βράζει 4 φορές, επί 2' κάθε φορά. Χύνουμε το νερό και σκεπάζουμε τα σκόρδα με την κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε 2'-3'. Κατόπιν τα περνάμε όλα από το μούλτι να γίνουν μια λεπτόρευστη κρέμα. Για το σερβίρισμα ζεσταίνουμε τις πατάτες αν έχουν κρυώσει. Ζεσταίνουμε την κρέμα σκόρδου, προσθέτουμε αν θέλουμε το λάδι τρούφας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από 1 κ.σ. σε κάθε πιάτο. Ακουμπάμε επάνω κάθε πατάτα και γεμίζουμε το κοίλωμα με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Το πιάτο συνοδεύεται άριστα από μανιτάρια σωταρισμένα με βούτυρο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος